Om oss

Hos oss på SPiS vill vi också att ni finner den värmen, värmen som kommer av genuint värdskap, ett värdskap som vi brinner för på många sätt.Vi vill ta hand om dig som gäst på samma sätt som vi umgås med goda vänner. Hos oss skall ni känna er naturligt välkomna. Vi vill värna om bra råvaror med en tanke på säsongerna och närheten till det Nordiska landskapet, vi lever under norrskenet, i det karga men frodiga och levande landskapet som utgör Lappland.

Vi befinner oss mitt i Sapmi och våra värdegrunder bygger på de traditioner som finns här, tanken att alltid dela med sig, att alltid värna om varandra och att alltid erbjuda stor gästfrihet. Vi på SPiS älskar service. För oss är service inget man mäter, den upplever man bara direkt från hjärtat.

Vi tror på äkta råvaror, där måltiden bygger på riktig mat som får ta tid och skapas genom kockens hantverk. Råvaror som följer säsongerna och får tala för sig själv, vi tillsätter inga onödiga tillsatser i vår mat utan oftast gör vi tvärtom, vi tar bort allt det onödiga så att maten får tala för sig själv.

Vi botaniserar runt i vårt närområde och är alltid på jakt efter de perfekta råvarorna för stunden, tillsammans med fantastiska råvaruproducenter i länet och regionen så skapar vi mat som lämnar minnen efter sig. Inspirationen till stilen på menyerna kommer från våra farmödrar och mormödrar, mammor och pappor, våra förfäder som har levt och verkat här i många generationer. Vi röker, saltar, syltar och saftar precis som alla dem har gjort i alla tider.Numera anpassar vi oss efter den moderna restaurangen, men grunderna finns alltid med oss, vi står med rötterna mitt i Skandinavien och vi är på en smakresa som aldrig kommer att ta slut hoppas vi.

Med gäster från hela världen så sätter vi fokus på att skapa måltider med stark anknytning till Sapmi, men för oss som lever mitt i allt detta kan det ibland vara skönt att prova på mat utifrån världen också, så vi lagar även asiatisk mat, vi använder också råvaror från medelhavet och skräddarsyr fester med många olika teman. Kort sagt så älskar vi mat och dryck och vill alltid leverera en högkvalitativ produkt, oavsett när på året eller på dygnet den kommer till dig som gäst.

Välkommen in i SPiS-värmen!

0

Start typing and press Enter to search